廣告

打邊爐中伏?蜆肉開口變泥漿 食客︰經理黑住面換

【on.cc東網專訊】食材乾淨,食客自然吃得放心。惟近日有食客在旺角打邊爐時,發現蜆內含有大量泥漿,大吃一驚,向餐廳經理反映時更遭「黑面」回應? 有食客於周日(2日)在Facebook群組「中伏飲食報料區」發貼指,在旺角一個火鍋店打邊爐時,點了一碟蜆,當時放進湯裏「滾了兩滾」後,一看到蜆打開口便

建除十二神之吉凶宜忌︱伯威專欄
做Blogger要出賣老婆身體?! 台作家:誰沒有乳暈?
港男女比例繼續失衡 120萬剩女未有歸宿

【on.cc東網專訊】食材乾淨,食客自然吃得放心。惟近日有食客在旺角打邊爐時,發現蜆內含有大量泥漿,大吃一驚,向餐廳經理反映時更遭「黑面」回應?

有食客於周日(2日)在Facebook群組「中伏飲食報料區」發貼指,在旺角一個火鍋店打邊爐時,點了一碟蜆,當時放進湯裏「滾了兩滾」後,一看到蜆打開口便撈起,誰知發現「一隻煮熟後完全是泥的蜆」。

她即時向火鍋店經理反映事件:「女經理非常黑面,佢有叫其他人幫我換,但係佢同其他人講:『佢想換咪畀佢換囉,大把』」。

有網友表示:「太離譜」、「今鋪真係食泥」、「咁煲湯仲要唔要」,但有人認為:「佢肯換咪OK,唔需要理黑唔黑面」、「餐廳都未必知道係咁,有時自己去街市買餸都會遇到咁嘅情況」。

廣告

COMMENTS