廣告

【專捧擦鞋人】劉倬琦爆前無綫高層以權謀私?何麗全:捧就成功咪好容易

查看相片 落選港姐劉倬琦於1997年加入無綫,效力12年,之後轉投亞視,十年前淡出香港娛圈,今日有周刊指,44歲劉倬琦近日忽然在港島區貼街招,聲稱為12年前一名自殺嘅TVB中層抱不平,控訴陳志雲及何麗全忌才,聯手壓迫下屬、以權謀私,指有人捧「擦鞋人」,她在街招上寫擦鞋藝人包括崔建邦、陳

AV女優染愛滋爆恐慌 男優抗議唔早講
「雙陳戀」又斷正 陳家樂搭住陳瀅膊頭sweet住完成比賽
許維恩曬雪乳遭酸「難怪無縫接軌」 一句話霸氣回嗆

查看相片

落選港姐劉倬琦於1997年加入無綫,效力12年,之後轉投亞視,十年前淡出香港娛圈,今日有周刊指,44歲劉倬琦近日忽然在港島區貼街招,聲稱為12年前一名自殺嘅TVB中層抱不平,控訴陳志雲及何麗全忌才,聯手壓迫下屬、以權謀私,指有人捧「擦鞋人」,她在街招上寫擦鞋藝人包括崔建邦、陳敏之及唐詩詠,事後她接受周刊訪問稱目前要食情緒病藥,否認曾貼街招,聲稱與同期藝訓班的楊怡和林峯很熟,但她悲嘆身世,不想打擾別人。

亞視行政總裁何麗全今日出席影視博覽,宣傳開拍網劇《英雄本色》前傳,已找到國內投資者,目前忙於招募年輕新演員,預計先拍12集,被問劉倬琦貼街招控訴他以權謀私一事,何麗全說:「我唔知呀!我未睇,唔係事實嘅嘢,我唔應該去評論,佢(喺美國)返嚟,我哋有見過面,有傾過合作,但係未有合適工作,呢啲無中生有嘅嘢,就唔方便去評論,公道自在人心,我冇做過,就唔使去理,同埋亦冇事實根據,以前公司(無綫)係一個非常有制度,冇可能以權謀私,公司咁多演員,佢紅當然係佢嘅努力,如果捧就成功,咪好容易。」

查看相片

廣告

COMMENTS