廣告

網民熱話:靚女OL巴士晾腳好自在 網民睇見眼凸

【on.cc東網專訊】搭車要顧己及人,但總有自私者圖舒適,罔顧他人。今日(14日)一名年輕女子在巴士車廂上不但雙腿「飛象過河」至對面座位,更以手袋霸佔鄰座。一人霸3座位行徑,被網民怒斥,「後生細女,知唔知禮貌?」 有網民於 Facebook 群組「香港特發事故報料區」發文指,今日早上9時許,

【復仇者聯盟】鷹眼枯木逢春 Marvel老闆暗示會出獨立電影
倒插五星旗罪成 鄭松泰被議員斥「抵死」
民航繞飛,旅遊遭殃,敘利亞開戰或影響俄羅斯世界盃

【on.cc東網專訊】搭車要顧己及人,但總有自私者圖舒適,罔顧他人。今日(14日)一名年輕女子在巴士車廂上不但雙腿「飛象過河」至對面座位,更以手袋霸佔鄰座。一人霸3座位行徑,被網民怒斥,「後生細女,知唔知禮貌?」

有網民於 Facebook 群組「香港特發事故報料區」發文指,今日早上9時許,乘坐巴士時,目擊一名年輕女子在車廂下層公然「飛象過河」,且雙腳沒有脫鞋,連鞋帶腳晾在對面座椅。而女子的名牌手袋則放在左邊座位,一人霸3座位令網民嘩然。

有網民斥責女子年輕卻沒禮貌,「老人家唔識仲可以理解,咁後生都咁做係發生咩事?」有網民猜測女子為年輕上班族,斥「打扮咁得體,坐成咁?好唔好意思啊?」「晨早流流嘅車,斷估唔會係放工好攰啩?」有網民認為香港年輕人都非常注意形象,估計女子是旅客,「香港人點會咁做,一定係遊客。」

網民有話說:

Alex Wong:一定唔係香港人囉!

Leung Wing Wing:個女仔好似幾靚…

Oreo AU:冇品的人係冇分年紀!

廣告

COMMENTS