廣告

視帝倒灶 缺席頒獎禮 張衞健:我嚟做咩啫!

查看相片 張衞健雖然失獎,猶幸有一班拍檔力撐,認真窩心! 更多 藝人張衞健(Dicky)前晚出席無綫節目《阿姐有乜未見過》錄影,專誠賀汪明荃兼撐「豬朋狗友」蘇永康。之前Dicky憑《大帥哥》競逐視帝,但最終缺席頒獎禮,他對此笑說:「唔使啦!我嚟做咩啫!一直只係想將戲演好,咁

【30+1】億萬男友高調放閃 陳庭欣﹕佢話佢自己嫁得過
出碟振Sing威吳岱融想開騷
「暗黑周幼婷」不拍A片了 調教完男優送女新人
張衞健雖然失獎,猶幸有一班拍檔力撐,認真窩心!

查看相片

張衞健雖然失獎,猶幸有一班拍檔力撐,認真窩心!

藝人張衞健(Dicky)前晚出席無綫節目《阿姐有乜未見過》錄影,專誠賀汪明荃兼撐「豬朋狗友」蘇永康。之前Dicky憑《大帥哥》競逐視帝,但最終缺席頒獎禮,他對此笑說:「唔使啦!我嚟做咩啫!一直只係想將戲演好,咁多年以嚟幾乎未攞過一個有關演戲嘅獎項,只希望得到觀眾嘅心。我認為人生可以渺小,但唔可以虛度,角色可以戲少,但唔可以Hea做,呢個係我多年嘅宗旨,大帥哥呢個角色我對得住自己、對得住觀眾。(唔在乎視帝?)你話呢?」

唔再宣傳《大帥哥》

之前他笑言會拍到有獎攞,他說:「你知我鍾意講笑,大帥哥唔係咁易畀你捉摸到。」對於《大》劇一班後輩對他失視帝不值,他說:「佢哋見到我嘅付出,感觸大啲啫!(仲會唔會出席《大》劇宣傳?)跟住工作都排滿晒,應該唔會。」

蘇永康被問到可有戥張衞健失落視帝唔抵?他說:「據我所知張衞健係想拍一部佢喜歡嘅港產劇畀大家睇,佢嘅目的已經達到,收視亦證明佢做到,係咪屋企多個亞加力膠,對佢都唔重要。」

蘇永康(右)與張衞健伴住汪明荃出場,凸顯「阿姐」地位!

廣告

COMMENTS