廣告

呂慧儀Cosplay「任何仁」 網民讚《愛.回家》緊貼熱話

消防處的新吉祥物「任何仁」成為「網絡紅人」,以鬼馬抵死的手法推廣防火急救的知識,洗腦歌詞「左手右手直手擺喺心口」等夠晒盞鬼。無綫處境劇《愛.回家之開心速遞》亦緊貼熱話,飾演熊若水的呂慧儀在社交平台上載穿藍色緊身衣的照片,自言化身為「藍藥水」:「唔好問點解,今晚自己睇! #愛回家之開心速

吳業坤想抹走「偽毒」稱號 樂易玲:是跟一世的腳印
「朱天梯」結婚 徐榮到賀見證梁証嘉大個仔
曾因《使徒行者》爆紅,卻為了圓夢離開TVB,如今在街頭賣唱

消防處的新吉祥物「任何仁」成為「網絡紅人」,以鬼馬抵死的手法推廣防火急救的知識,洗腦歌詞「左手右手直手擺喺心口」等夠晒盞鬼。無綫處境劇《愛.回家之開心速遞》亦緊貼熱話,飾演熊若水的呂慧儀在社交平台上載穿藍色緊身衣的照片,自言化身為「藍藥水」:「唔好問點解,今晚自己睇! #愛回家之開心速遞 #熊若水 #媽呢空 #尋寶圖 #找數系列 #藍色人 #藍藥水 #這個甫士不簡單 #係三太整我 #定賤精整蠱我 #今晚嗰集 #記得捧場 #龔水線 #工水線 #供水」。

有網民搞笑留言:「你咪係…..任何仁」、「頭套呢?」、「扮消防員?」,亦有網民讚《愛.回家》編劇夠快手,跟貼網民熱話。

廣告

COMMENTS