廣告

【一沉百踩】人生低潮受盡嘲諷 B哥哥:范姜死都唔肯走

65歲嘅鍾鎮濤入行45年,今年11月將會喺紅館舉行演唱會,近日B哥哥為演唱會四出宣傳,日前佢接受商台節目訪問,提到喺02年宣佈破產,喺嗰4年受盡人情冷暖。 B哥哥喺97年金融風暴後投資失利而欠下2億巨債,結果喺02年宣佈破產,B哥哥喺訪問話:「我覺得喺呢4年裡面,最自豪係應付人哋嘅白眼,尤其係圈內

95歲「梅媽」大額提款24.9萬擺大壽 官:破例批准
D乳女神未婚無子 竟曝「餵母奶被大力咬乳頭」
還原鈕承澤只戴保險套蠻幹床戲 柯奐如痛訴性暴力

65歲嘅鍾鎮濤入行45年,今年11月將會喺紅館舉行演唱會,近日B哥哥為演唱會四出宣傳,日前佢接受商台節目訪問,提到喺02年宣佈破產,喺嗰4年受盡人情冷暖。

B哥哥喺97年金融風暴後投資失利而欠下2億巨債,結果喺02年宣佈破產,B哥哥喺訪問話:「我覺得喺呢4年裡面,最自豪係應付人哋嘅白眼,尤其係圈內人跟紅頂白,有啲人喺你紅嗰陣對你好,但係失意嘅時候冷嘲熱諷,嗰陣唯一能夠做到嘅係跳出自己嘅身體,用第三者目光去分清楚邊個先係真正嘅朋友。」

經過呢段日子,B哥哥話o依家啲朋友全部都係真正朋友:「我覺得嗰啲曾經對我白眼嘅人係好傻,我又唔會問你借錢,又唔會求你俾嘢我做,後來當我走出低潮後,又有人會突然變臉,對我完全改變態度,我真係睇到好多嘢。」B哥哥仲話喺最低潮嘅時候,曾經叫范姜返台灣:「嗰陣我知道自己嘅經濟狀況支持唔到,范姜拎私房錢出嚟支持我,但係唔係金錢上嘅問題,而係前路茫茫都唔知點樣行。」結果喺破產前夕,B哥哥叫佢返台灣:「佢本身條件好好,冇必要同我一齊捱苦,不過佢死都唔肯走,可能係佢前世欠咗我。」

廣告

COMMENTS