回到未紅時 樂壇巨星demo大公開

早排好多人拎返Eason喺99年叱咤唱《我的快樂時代》嘅片,

讚嘆當年E臣live嘅水準真係世界級。

 

未紅時,包袱少心頭高,係唔同啲嘅。

正如呢篇報導,就將多位外國樂壇巨星嘅demo一次集齊。

 

Madonna喺成為pop queen之前,原來都唱過punk嘢!

Safe Neighbourhood呢首歌就係娜姐當年同男友Stephen Bray夾嗰隊band Emmy嘅作品。

當然,喺娜姐走紅之後,Stephen Bray將當年幾首歌拎嚟出碟,

碟名仲叫Pre-Madonna!!

聽返就覺得呢把雞仔聲能夠變成天后,真係要落好多功夫。

 

另外仲有已故Nirvana主音Kurt Cobain、歌后Adele甚至殿堂級嘅Sting都被人翻舊帳!

由呢啲粗糙嘅聲音片段,

你見到幾多巨星嘅潛質喺入面?

原post

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s