廣告

港媽掘復活蛋似打仗 網民:沙塵滾滾似伊拉克

【星島日報報道】復活節長假期剛剛結束,不少家長都趁長假期與子女進行親子活動。有家長帶子女參加掘復活蛋活動,但結果一隻都未能掘到,原因是有家長「連bb都唔理搏命掘」,更拍下掘蛋激烈情況,形容「超級地塵土飛揚」,網民都笑指「沙塵滾滾,似伊拉克」。 有網民在Facebook群組「幼兒用品二手交易站

共享摩拜單車胡瑋煒 由80後女記者變億萬富豪
嫌老公唔係韓劇oppa 人妻唔做家務13年
地鐵妹厭世倚車廂!低胸1秒走光 男客默契搶拍

【星島日報報道】復活節長假期剛剛結束,不少家長都趁長假期與子女進行親子活動。有家長帶子女參加掘復活蛋活動,但結果一隻都未能掘到,原因是有家長「連bb都唔理搏命掘」,更拍下掘蛋激烈情況,形容「超級地塵土飛揚」,網民都笑指「沙塵滾滾,似伊拉克」。

有網民在Facebook群組「幼兒用品二手交易站」上載圖片,指日前到愉景灣參加掘復活蛋,但結果一隻都掘不到,原來是「啲阿媽痴線㗎一入到場連個bb都唔理博命掘!! 超級地塵土飛揚, 仲有啲阿媽恐怖到叫個菲傭睇住個細路自己兩公婆走入去掘。

她續指,有大媽更搶其女兒的復活蛋,「最恐怖係原本我個女真係掘到一隻㗎,點知畀個大媽搶咗,佢即刻攬住我喊」她稱,明白200元報名費略貴,「但係都唔使咁呀,你睇下我個女入到去掘時個樣幾淒涼!! 我入到去搏命幫佢擋住啲大媽!! 所以根本冇時間掘! 真係冇陰功呀」她稱,最後有姨姨「睇唔過眼」,送三隻復活蛋給她們。

網民看過圖片後,紛紛留言指場面恐怖,「咁樣搶有幾好玩??仲要話搶小朋友蛋??受傷未必係身體」、「好誇張喎…直頭塵土飛揚….」、「做乜搞到好似恐怖襲擊咁㗎」、「我以為係戰地記者喺廢墟影嘅作品」。

廣告

COMMENTS