張文慈覺得TVB同ATV最大的分別:「一廠真係好大,我成日蕩失路」

張文慈今日出席「A記同學會飯聚」,雖然曾經係ATV嘅身分,但佢依家已經轉台過咗去TVB拍劇,仲有份參與大台重頭劇《深宮計》,今次係佢參與嘅第二部劇:「其實之前一部都係客串,今次先真係算係拍劇,好新鮮啊感覺真係,未試過拍古裝劇,未試過去橫店,真係好多第一次。」

原來Pinky 之前喺ATV都未試過拍古裝,佢話TVB畀多好多新機會佢嘗試,由ATV轉TVB,張文慈感覺最唔同嘅就係覺得TVB好大:「一廠真係好大,我啱啱嚟嗰陣成日蕩失路。」好在今次《深宮計》都好多A記舊人有份拍,好似陳煒、張慧儀、謝雪心等,有老朋友好照應,「係啊,都好多舊人,但我就少同佢哋有對手戲,我同康華夾戲比較多,不過大家都夾得好好。本來諗住多女人會多是非,但又冇喎,我哋依家拍完仲會約出嚟食飯。」

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s