廣告

【熱話】公司Annual Dinner抽中獎要報稅

要親身感受一間公司好唔好,好多時睇佢Annual Dinner點對員工就得。除咗討論吓禮物cheap唔cheap,以下呢張中獎相,真係睇到一眾打工仔O晒嘴。 你冇睇錯,就係價值600元的UA戲飛都被計入報稅項目,有人話,此舉充分顯示呢間公司的HR係幾咁無品及庹縮。就算你唔將呢600蚊填入報稅表,

「邪性富豪」郭文貴20年內暴富 曾擁155億資產
里安納度投資紐西蘭環保波鞋 金像影帝支持創意可再生物料
暑期推廣員月薪$1.6萬 學生哥嫌長企辛苦

要親身感受一間公司好唔好,好多時睇佢Annual Dinner點對員工就得。除咗討論吓禮物cheap唔cheap,以下呢張中獎相,真係睇到一眾打工仔O晒嘴。

你冇睇錯,就係價值600元的UA戲飛都被計入報稅項目,有人話,此舉充分顯示呢間公司的HR係幾咁無品及庹縮。就算你唔將呢600蚊填入報稅表,你公司都報埋入你全年收入。

有打工仔建議一抽中即將捐返出去再俾同事抽過,但一切已經太遲,因為同事已經MARK低佢個名。

呢個時候,大家又開始爆料,以前某美資大行100周年,每位同事一張$100咖啡卡,4月底稅單就發現人人都有報到。

如果係你,你條氣會唔會唔順?

來源:香討

廣告

COMMENTS