台灣女子用胸圍走私黃金 一人孭8磅上身

尋日有單運毒案,13歲女學生為咗3000蚊酬勞,竟然以身犯險,喺胸圍收埋可卡因,帶貨到澳門。結果梗係俾人拉啦。

今日,又有一單用胸圍帶非法物品嘅事件。

 

3名台灣女遊客,抵達北海道函館機場時候被截獲。

海關喺佢地身上搜出10.5公斤無申報嘅黃金,市值5000萬日圓(約370萬港元)。

佢地點收埋啲金?原來每塊金都整成胸墊形狀,俾三名女子攝入個bra度。

其實每件金塊,都有成4磅咁重……

即係一人孭8磅上身,諗落都幾攰。

新聞來源

近年日本揭發多宗旅客走私黃金案,不法分子睇中日本消費稅漏洞,

將黃金由外地帶入境,然後以連消費稅嘅價錢出售,咁就可以賺取8%消費稅率差價。

一公斤黃金,據報可以賺30萬日圓(約22000港元)。

發表迴響

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s